неделя, 8 май 2011 г.

О!ДА НА ДУАЛИЗМА

АЛИС БЕЙЛИ:
1.От центъра, наречен Род човешки,
нека на Любовта и Светлината Промисълът се изпълни

и нека той да запечата портата на злото.

2.От центъра, наречен род човешки,
нека Планът на Любовта и Светлината бъде изпълнен
и нека той запечата вратата, зад която обитава злото.
В четвъртото тристишие, след като са били призовани трите аспекта, или сили -
Ума, Любовта и Волята, се говори за закотвянето на тези сили в самото човечество, в ,,центъра, наречен род човешки”. Тук, и единствено тук, могат всичките три божествени качества – във времето и пространството – да изразят себе си и да намерят реализация; тук и само тук може любовта наистина да бъде родена, интелектът да функционира правилно и Волята на Бога да демонстрира своята ефективна воля-за-добро. Само от човечеството - самостоятелно и без външна помощ (освен тази на божествения дух във всяко човешко същество), може да бъде запечатана ,,вратата, зад която обитава злото.”

Този последен стих от четвъртата строфа навярно се нуждае от обяснение. Това е символичен начин за изразяване на идеята за превръщането на злите умисли едновременно в бездейни и безплодни. Не съществува някакво определено място, където обитава злото; в Книга на Откровението, Новият Завет говори за злото и за унищожаването на дявола и обезсилването на Сатаната.

,,Вратата, зад която обитава злото” се държи отворена от човечеството посредством неговите егоистични желания, неговата омраза и сепаратизъм, посредством неговата алчност и неговите расови и национални бариери, неговите низки личностни амбиции и любовта му към властта и жестокостта. С вливането на добрата воля и светлината в умовете и сърцата на хората, тези зловредни качества и тези насочени енергии, които държат вратата на злото отворена, ще отстъпят място на копнеж по правилни човешки взаимоотношения, на решимост за създаването на по-добър и по-мирен свят, и на повсеместно изразяване на волята-за-добро. Когато тези качества започнат да заместват старите и нежелателни качества, вратата, зад която обитава злото, символично казано бавно ще се затвори чисто и просто под тежестта на общественото мнение и на правилното желание на хората. Нищо не е в състояние да спре това.

Така първоначалният План ще бъде възстановен на земята. По едно и също време вратата към света на духовната реалност ще се отвори пред човечеството, а вратата, зад която обитава злото, ще се затвори. По този начин чрез ,,центъра, наречен род човешки” се осъществява Планът на Любовта и Светлината и се нанася смъртоносен удар на злото, егоизма и сепаратизма, запечатвайки ги завинаги в гробницата на смъртта; по този начин, също така, ще се осъществи целта на Създателя на всички неща.


Нека Светлината, Любовта и Силата възстановят Плана на Земята.

Очевидно е, че първите три станси или строфи представляват призив, възвание, или апел към трите аспекта на божествения живот, които са универсално признати – ума на Бога, любовта на Бога, и волята или целта на Бога; четвъртата станса посочва връзката на човечеството с тези три енергии на интелекта, любовта и волята, и дълбоката отговорност на човечеството за осъществяване на разпространението на любовта и светлината по света с цел възстановяване на Плана. Този План призовава човечеството към изразяване на Любовта и е предизвикателство към хората ,,да разрешат на светлината си да засвети”. После следва последното тържествено изискване този ,,План на Любовта и Светлината”, осъществяващ се чрез човечеството, да ,,запечата вратата, зад която обитава злото.”

Следователно последният стих съдържа идеята за възстановяването, указваща ключовия тон за бъдещето, и че ще дойде ден, когато Божията първоначална идея и Неговото първоначално намерение повече няма да бъдат възпрепятствани от човешката свободна воля и зло, чист материализъм и егоизъм; тогава - благодарение на променените сърца и цели на хората, ще бъде постигната божествената цел."

Да започнем с прекрасният край:
1.И нека Светлината, Любовта и Силата
Възстановят Промисъла на Земята.
2.Нека Светлината, Любовта и Силата
възстановят Плана на Земята.
Публикувам и двата превода.И така се явява първият въпрос:
ПЛАН ИЛИ ПРОМИСЪЛ?!
Планът на Господа е домостроителството,а Промисълът за мен е в словото на УЧИТЕЛЯ НА МЪДРОСТТА Ваклуш:
"Няма зло -има нееволюрало добро!"
Вратата,зад която обитава злото ми напомня за всенадарената Пандора,а портата на злото -дверите адови...
Има изказ отвъд дуалноста,например словото на БЕИНСА ДУНО:
Следователно, задръжте в себе си само онези мисли, само ония желания, само ония постъпки, които може да ви подигнат. Задръжте в себе си светлината, която може да ви е потребна, задръжте в себе си топлината, която може да ви е потребна, задръжте в себе си и силата, която може да ви е потребна.
Бъдете съвършени, както е съвършен Отец ваш небесен - е казал Единният Учител, който е отделил стария живот от новия.
Съвършени в какво? В Любовта, в Живота, в Справедливостта, в Мъдростта, в Истината. А Истината - това е проявената Любов в Живота.
Можете ли да проверите тази Истина на дело?

"От центъра ,наречен Род човешки,
На Любовта и Светлината промисълът да се изпълни,
зада бъде съвършена бъднина"-
това е моето вижДАне...

Няма коментари:

Публикуване на коментар